NOB 1* Juniorduiker

Breveteisen 1*-juniorduiker

De 1* Junior duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Junior Open Water Diver.

Dit is een internationaal erkend brevet, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de NOB 1* Junior duiker tijdens zijn/haar opleiding leert.
Brevetdoelstellingen
De 1* Junior duiker wordt opgeleid om zelfstandig met minimaal een meerderjarige 1* duiker te kunnen duiken tot een diepte van 10 meter onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin hij/zij is opgeleid, mits hij/zij te allen tijde binnen de nultijden blijft, met een maximum van 1 duik per dag of 6 duiken per week. De minimale watertemperatuur op de maximale duikdiepte tijdens de duik bedraagt 14 graden Celsius.
Advies in relatie met de watertemperatuur
Gevaar voor onderkoeling is altijd aanwezig. Draag dus zorg voor, aan de omstandigheden aangepaste beschermende duikkleding en beperk indien noodzakelijk de duikduur.
Ingangsniveau
Om deel te nemen aan de opleiding tot 1* Junior duiker moet hij/zij:
– lid zijn van de NOB;
– minimaal 12 jaar zijn;
– duikmedisch goedgekeurd zijn.
Duikervaring
Voordat het 1* Junior duikbrevet kan worden aangevraagd, moet hij/zij minimaal vijf oefenduiken in het buitenwater hebben gemaakt. De duiken die hij/zij maakt in het kader van de opleiding tellen hiervoor mee.
Geldigheid
Het 1* Junior duikbrevet kent een beperkte geldigheid tot uiterlijk het
vijftiende levensjaar van een lid, dat wil zeggen dat een jeugdlid voordat hij/zij
vijftien is zijn/haar jeugdbrevet moet omzetten in een regulier 1* duikbrevet. Doet hij/zij dat niet, dan vervalt het jeugdbrevet.
Vervolgopleiding
De 1* Junior duiker kan zich, na het bereiken van het 14e levensjaar, verder in de duiksport verdiepen door het volgen van een inschaling naar het 1* duikbrevet en het volgen van specialisaties.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/nob-1-juniorduiker/