Drijfvermogen Specialty

Drijfvermogen Specialty

Wat houdt de PADI specialty Peak Performance Buoyancy in?

Deze PADI Peak Performance Buoyancy specialty is een cursus trimtechniek. Je leert hoe je je duikuitrusting in orde brengt, zodat je in het water perfect in evenwicht bent. Je leert de fijne kneepjes van het uitloden, zodat je niet te licht maar ook geen gram te zwaar bent. Ook leer je hoe je je moet stroomlijnen, zodat je lucht spaart, soepel door het water beweegt en hoe je moeiteloos zweeft in zowel een verticale als een horizontale positie.

Goed uit trimmen is belangrijk tijdens het duiken. Het verhoogt de veiligheid en het plezier tijdens het duiken. Je zul merken dat je rustiger gaat duiken en je luchtverbruik vermindert. Ook zal je minder lood nodig hebben. Door vrij te blijven van de bodem zal er geen fijn zand en stof opwaaien, waardoor je het fragiele onderwater leven spaart en het zicht zo optimaal mogelijk houdt.

De cursus is bedoeld voor alle net gebrevetteerde Open Water duikers, duikers met een nieuwe uitrusting, duikers die voor een langere tijd niet meer hebben gedoken en iedereen die de trimvaardigheid wil verbeteren.

De cursusprijs van deze trim specialty bedraagt € 125,= incl. lespakket.

NB. Brevettering telt mee voor het PADI Master Scuba Diver brevet.

KevMic-Diving  adviseert dat je al je eigen duikuitrusting hebt, omdat je duikvaardigheden beter worden als je je eigen spullen goed kent. Mocht dat nog niet lukken, dan is de huurprijs voor een duikuitrusting voor de complete cursusduur (weekend) ongeveer € 75,-.

De minimum eisen voor deelname zijn: PADI Open Water Diver, junior Open Water Diver, of een kwalificerend brevet van een andere organisatie, minimaal 10 jaar, aantoonbare zwemvaardigheid, goedgekeurde medische verklaring en een ondertekende verklaring van begrip.

Inbegrepen zijn:

Theorielesavond en twee duiken in buitenwater

Alle specialty-specifieke uitrustingsstukken die je nodig hebt naast je standaard uitrusting

Alle benodigde persluchtvullingen

Toegang duiklocatie

Kosten voor brevettering en theorie-examen

Logboekvulling, inlogcode E-learning en het lespakket.

 

 

Opgeven? Vul het  inschrijfformulier in.

Vragen? Neem contact met ons op: opleidingen@kevmic-diving.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/drijfvermogen-specialty/