Padi Advanced Open Water Cursus

PADI ADVANCED OPEN WATER DIVER

Verkenningsduiken, opwinding, ervaringen. Daar gaat het bij de PADI Advanced Open Water Diver-cursus allemaal om. En nee, je hoeft niet gevorderd te zijn om de cursus te volgen – je kunt er meteen induiken na de PADI Open Water Diver-cursus. De Advanced Open Water Diver-cursus helpt je meer zelfvertrouwen te krijgen en je vaardigheden op te bouwen zodat je je prettiger gaat voelen in het water. Dit is een goede manier om meer duiken te maken, en tevens te blijven leren onder toezicht van je PADI Instruceur.

PADI Advanced Open Water Diver-cursus. Deze cursus bouwt verder op wat je hebt geleerd en ontwikkelt nieuwe vaardigheden – je maakt kennis met nieuwe activiteiten en nieuwe manieren om leuk te duiken. Je scherpt je vaardigheden aan door vijf adventureduiken te maken waarin je kennismaakt met:

  • Onderwaternavigatie
  • Duiken in dieper water (meestal tussen de 18 en 30 meter)
  • Zoeken en bergen
  • Twee andere Adventureduiken naar keuze

WAAROM HET ZO LEUK IS: JOUW KEUZE

Een van de redenen dat de Advanced Open Water Diver-cursus zo leuk is, is dat je samen met je instructeur de keus hebt uit 20 verschillende Adventure duiken voor het afronden van je cursus. Je kunt digitale onderwaterfotografie uitproberen, wrakduiken, nachtduiken, duiken met onderwaterscooters, Trimtechniek en veel meer.

KRIJG ERKENNING!

Iedere Adventure duik van de PADI Advanced Open Water Diver-cursus mag meetellen als de eerste duik van de betreffende PADI Specialty Diver-cursus. Zet de volgende stap en doe de PADI Advanced Open Water Diver-cursus

WAT JE LEERT

De kennis en de vaardigheden die je in de Advanced Open Water Diver-cursus leert zijn afhankelijk van je interesses en de avonturen die je beleeft, maar de cursus bevat altijd:

  • Praktische aspecten van diepduiken
  • Fysiologische aspecten van diepere duiken
  • Meer manieren om je onderwaterkompas te gebruiken
  • Hoe je navigeert aan de hand van zwemslagen, visuele referentiepunten en tijd
  • Hoe je je duikcomputer en de Elektronische sportduikplanner (eRDPTM) beter kunt gebruiken.
  • En nog veel, heel veel meer, afhankelijk van de Adventureduiken die je kiest.

DE DUIKUITRUSTING DIE JE GEBRUIKT

Je gebruikt al je basisuitrusting, inclusief je onderwaterkompas. Afhankelijk van welke twee adventureduiken je kiest, probeer je misschien ook onderwatercamera-apparatuur, onderwaterscooters, een duiklamp, een droogpak, hefballonnen, een duikvlag/drijver of andere specialistische uitrusting uit. Doe bij de duikwinkel in de navraag over verhuur van uitrusting en de packagedeal die bij deze cursus wordt aangeboden. In de duikwinkel kun je meestal alles vinden. PADI Advanced Open Water Diver Kit

HET LESMATERIAAL DAT JE NODIG HEBT

De Adventures in Diving Manual en de dvd geven informatie over meer dan zestien soorten specialtyduiken. Je gebruikt ze als leidraad bij het verbeteren van je duikvaardigheden en ter voorbereiding op nieuwe ervaringen en avonturen. Nieuwsgierig geworden naar nachtduiken? Sla het hoofdstuk over nachtduiken open. Als je de vaardigheden hebt bekeken zal je instructeur je op je eerste nachtduikavontuur begeleiden. Moeite met onderwaternavigatie? Bekijk het hoofdstuk over onderwaternavigatie en geef je dan bij je PADI Instructor op voor de Adventure-navigatieduik. Neem contact op met je PADI Instructeur, de duikschool / winkel.

DEELNAMEVEREISTEN

Om deze cursus te doen, moet je PADI Open Water Diver zijn (of een kwalificerend brevet van een andere opleidingsorganisatie hebben) 15 jaar oud zijn (12 voor Junior Advanced Open Water Diver) Je volgende avontuur Nadat je een specialty in de Advanced Open Water Diver-cursus hebt uitgeprobeerd, wil je waarschijnlijk de hele cursus volgen en meer leren: bergmeerduiken, AWARE-visherkenning, bootduiken, diepduiken, onderwaterscooter, stromingsduiken, droogpakduiken, multilevel- en computerduiken, nachtduiken, trimtechniek, zoeken en bergen, onderwaterbiologie, onderwaternavigatie, onderwaterfotografie, onderwatervideografie, wrakduiken.

Heb je al weer een tijdje niet gedoken, maar wel een Open Water Diver brevet, dan is dit de ideale manier om je vaardigheden weer af te stoffen en op een hoger niveau te bereiken.

Maar ook als je al 100 duiken in je logboek hebt staan, en steeds vaker op vakantie de leukste duiken mist omdat je met je Open Water brevet “maar” tot 18 meter mag duiken, is de PADI Advanced Open Water Diver opleiding iets voor jou. Het maakt niet uit hoe goed je kunt duiken, onze instructeurs zullen je net die tips geven die je nodig hebt om comfortabeler in het water te liggen.

Als je langere tijd niet hebt gedoken, of nog nooit bij ons hebt gedoken begin je met een Scuba Review. Hierin wordt gecontroleerd of je kennis en duikvaardigheden nog op ten minste het niveau van een verse Open Water Diver liggen. Dit is namelijk het ingangsniveau van een Advanced opleiding.

Het boek dat je krijgt is het dikste PADI boek uit de reeks. Toch ga je vooral veel duiken. Er is geen theorie examen, en je hoeft slechts de herhalingsvragen van 5 van de 23 hoofdstukken uit het boek in te leveren.

BIJVOORBEELD:

De eerst duik heet Peak Performance Buoyancy. Je drijfvermogen al duikend perfect onder controle hebben is een van de belangrijkste duikvaardigheden. We kijken naar je hoeveelheid lood, de plaatsing daarvan, het gebruik van de inflator, je ademhaling, houding en zwemtechniek. We oefenen het uitloden, snel vinden en bedienen van de inflator en het dicht langs/onder objecten zwemmen zonder ze te raken. De aanwijzingen die je van de instructeur krijgt, zul je ook tijdens de komende duiken toepassen.

De tweede duik is een nachtduik. Dat klinkt spannend, en is het ook wel een beetje. Toch geeft de strak omlijnde bundel van je lamp rust en kun je je buddy makkelijk in de gaten houden door naar diens lichtbundel te kijken. Je leert het gebruik van duiklamp, back-up lamp, oppervlaktemarkeringen, en omgang met typische nachtduik problemen zoals lampuitval. Verder kun je vooral genieten van het onderwaterleven. S` Nachts gaan veel vissen op jacht, en als je geluk hebt, kun je spectaculaire dingen zien.

De derde duik is een diepe duik dit is een echte ervaring. Voor de meeste duikstekken in Nederland betekent diep dat je een lamp nodig hebt, en dat je beter handschoenen aan kunt trekken, omdat het onder de thermocline, best wel eens fris kan zijn. Veel aandacht besteden we tijdens deze duik aan de duikplanning. Op de bodem ervaar je wat stikstofnarcose doet met je reactiesnelheid. Ook bekijken we de waardes die verschillende duikcomputers geven. Op de terugweg mag natuurlijk een veiligheidsstop niet ontbreken.

De vierde duik is een navigatie duik. Niets is zo vervelend als verdwalen tijdens een duik, en terug moeten naar de oppervlakte om je te oriënteren. Voortbordurend op de kompas-oefening uit de Open Water Diver opleiding, leer je tijdens de navigatieduik afstand te meten/schatten, herkenningspunten te gebruiken voor natuurlijke navigatie, en natuurlijk rechte lijnen zwemmen met behulp van het kompas. Vooral tijdens het zwemmen van een groot vierkant onder water met kompas overtreffen deelnemers vaak hun eigen verwachtingen, waardoor ze in de toekomst met veel vertrouwen hun kompas zullen gebruiken.

De vijfde en laatste duik is bij Advanced open water Zoeken en Bergen. Je leert verschillende zoekpatronen, en we borduren voort op de vaardigheden van de navigatieduik. Eerst zoek je een klein voorwerp. Bij de tweede opdracht vind je in een groter gebied waar je een voorwerp vind die je met een hefballon naar de oppervlakte moet krijgen. Tijdens 1 van de duiken van de Advanced opleiding maak je kennis met Nitrox en leer je de inhoud van een nitroxfles analyseren. Ook vertellen we je het een en ander over het onderwaterleven, zodat je de vissen kunt herkennen. Tijdens een van de cursusdagen krijg je ook de gelegenheid om zelfstandig een zesde duik te maken, de instructeur kijkt niet mee, je moet nu zelf de buddy check doen en een duikplan maken.

Na afloop bespreken we deze duiken kort na.

Besluit je nu om na of tijdens je opleiding advanced open water brevet,  van je adventure duiken specialty duiken te maken dan krijg je van ons je Master Scuba Diver Brevet.

Inclusief full-color boek, en breveteringskosten.

Advanced Open Water Diver

Duur: 5 adventure dives

Prijs: 260,-

Eventueel bijkomende kosten: huur gebruik complete duikset € 125,-

Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/padi-advanced-open-water-cursus/