Duikmedische Keuring Info

Op deze site vindt u informatie over de duikmedische keuring, duikmedisch advies en duikmedisch onderzoek. Zo wordt duidelijk wat u mag verwachten van deze keuring.

Er zijn een aantal keuringsaspecten die specifiek zijn voor een duikmedische keuring. Niet iedere huisarts, sportarts of keuringsarts is hiervan op de hoogte. Op de site van duikgeneeskunde.nl vindt u alle artsen die de opleiding gevolgd hebben tot sportduikerarts.

Indien u besluit gekeurd te willen worden door mij (Drs.P.van Schaik) bent u ervan verzekerd dat u gekeurd wordt door een sportduikerarts met een uitgesproken affiniteit voor het sportduiken. Ik heb zo’n 30 jaar duikervaring (tevens PADI en DAN instructeur) en maakt met veel enthousiasme onderwatervideo’s.

Het belangrijkste voor u is om te weten dat er uitgebreid de tijd voor u genomen wordt.
De tijd van even ‘snel’ keuren is voorbij; zorgvuldigheid en maatwerk staan voorop.

Het belang van een keuring!

Als u gaat duiken dan wordt uw lichaam blootgesteld aan verhoogde drukken, dit heeft gevolgen voor het lichaam. Een duikmedische keuring is dan ook vooral een druk gerelateerde keuring. allerlei orgaansystemen, bestaande medische aandoeningen en medicijngebruik. Mijn doelstelling is om iedereen optimaal en persoonlijk te adviseren, juist ook bij een bestaande medische aandoening of bij het gebruik van medicijnen.

Veel duikers laten zich keuren omdat het moet, moeten is dan van de vereniging of duikschool uit, of ivm een duikreis naar het buitenland, of bij de start van een cursus, of op advies van de ziektekostenverzekeraar.

Ik krijg heel vaak de vraag of het verplicht is, volgens de wet is het niet verplicht.

Het is wel verstandig, helemaal als je nog nooit gedoken hebt. Met de tips die je van mij krijgt heb je als beginnend duiker meteen al een voorsprong waar je je hele duikcarrière plezier van houdt. Daarnaast is juist voor mensen die ‘een vlekje hebben’ een duikmedische keuring van groot belang; helaas staat ‘bestaande medische aandoeningen’ op de 2e plaats als oorzaak van dodelijke duikongevallen. En met tips, aanpassingen en overleg, eventueel met je behandelaar, zie je dat bijna altijd duiken toch mogelijk blijkt.

Kosten!

Volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Duikgeneeskunde, hanteer ik het minimum adviestarief op vrijdagen binnen kantooruren op oneven weken.

Dat is € 65 inclusief factuur en creditcardformaat certificaat. Er wordt geen BTW gerekend. Indien u een afspraak wilt buiten mijn reguliere keuringstijden, kan dit in onderling overleg plaatsvinden. Voor deze keuringen reken ik een aangepast tarief, dat wil zeggen vanaf € 85.

Na de keuring dient er contant te worden afgerekend.

In toenemende mate vergoeden ziektekostenverzekeraars de duikkeuring in het aanvullend pakket. Neem hiervoor zelf contact op met uw ziektekostenverzekeraar.

Afspraak maken? Aanvullende info?

Voor het maken van een afspraak voor een duikkeuring kunt u mij altijd bellen, als ik even niet kan opnemen, bel ik u zo snel mogelijk terug.
Een e-mail sturen kan uiteraard ook, vermeldt u daarop alstublieft uw 06 nummer. Ik bel u dan voor overleg.

De duikkeuringen vinden in principe plaats op vrijdagen en woensdagen, maar daar kan van afgeweken worden in onderling overleg.

Telefoonnummer arts: 020-6813247
Mobiel: 06 55 830 419
E-mail: info@duikmedischekeuring.nl

Of bel, mail met KevMic-Diving

Mobiel: 06 13 040 303

E-Mail: info@kevmic-diving.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/duikmedische-keuring-info/