WOSD Technische specialties

Voor de duiker die meer wilt dan alleen maar geen-decompressieduiken maken met gewone perslucht tot maximaal 40 meter, kan je bij KevMic-Diving de WOSD TECHNICAL programma’s volgen. Bij WOSD TECHNICAL worden de volgende opleidingen als technische specialties geclassificeerd:

• Alle (duik)opleidingen waarbij geen directe opstijging naar de oppervlakte mogelijk is (penetratieduiken en decompressieduiken);

• Alle (duik)opleidingen waarbij de dieptelimiet van 40 meter overschreden wordt;

• Alle (duik)opleidingen waarbij een ander gas wordt gebruikt dan standaard perslucht met 21% zuurstof.

De WOSD TECHNICAL duikopleidingen kunnen in 4 groepen onderverdeeld worden:

Droge opleidingen.

Dit zijn opleidingen waarbij je niet in het water gaat, maar waarbij je ‘droge’ kennis en vaardigheden opdoet die gebruikt kunnen worden om dieper in het technisch duiken te geraken. Voorbeelden hiervan zijn decompressie en computer specialist, gasblender en apparatuur configuratie specialist.

 

Penetratie opleidingen.

Dit zijn opleidingen waarbij je in een object gaat waardoor er geen directe weg naar de oppervlakte mogelijk is. Voorbeelden hiervan zijn ijsduiken, grotduiken en wrakduiken. Dit soort duiken wordt ook wel ‘penetratieduiken’ genoemd.

 

Menggas opleidingen.

Dit zijn opleidingen waarbij met een ander gas gedoken wordt dan de standaard gefiltreerde perslucht met 21% zuurstof. Dit kan betekenen dat de standaard verhouding aangepast wordt, zoals bij nitrox duiken, of dat er meerdere verschillende gassen gebruikt worden, zoals bij tri-mix duiken.

 

Rebreather opleidingen.

Dit zijn opleidingen waarbij een half-gesloten of volledig gesloten systeem gebruikt wordt dat de uitademlucht filtreert en weer met zuivere zuurstof aanvult tot een bruikbaar ademgas.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/wosd-technische-specialties/