DAN opleidingen

DAN (Divers Alert Network) is een internatonale non-profit organisatie die duikers in problemen helpt en wetenschappelijk onderzoek uitvoert gericht op het verbeteren van de duikveiligheid.
KevMic-Diving is bij DAN aangesloten en is gecertificeerd om DAN opleidingen en cursussen te geven.

DAN Eerste Hulp Cursus (DAN Oxygen Provider)

Deze cursus is een beginnerscursus die bedoel is om het algemene duikpubliek (en gekwalificieerde niet-duikers) te trainen om mogelijke duikverwondingen beter te herkennen en door middel van het verlenen van Zuurstof Eerste Hulp terwijl er deskundige hulp ingeroepen wordt en/of er gezorgd wordt voor vervoer naar de dichtstbijzijnde medische kliniek.

De cursist wordt opgeleid en getraind in het gebruik van Zuurstof Eerste Hulp bij verdenking van een duikverwonding. Bovendien geeft deze cursus een introductie aan nieuwe duikers in de beginselen van het herkennen van duikverwondingstekenen en -symptomen, handelingen en management ervan. Dit programma biedt ook een uitstekende gelegenheid aan ervaren duikers en instructeurs om hun opleiding uit te diepen.

De DAN Oxygen Provider cursus is niet bedoeld om leken te trainen om zuurstof aan het algemene publiek toe te dienen. Hoewel de medische standaards en materialen voor het toedienen van noodzuurstof aan zowel duikers als niet-duikers gelijk zijn, leidt de DAN Oxygen Provider cursus mensen op om bij een verwonding of ziekte in het algemeen geen gebruik te maken van zuurstof.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/dan-opleidingen/