Feestje zoveel jarig bestaan

10 Jaar                6 jaar                 30 jaar

  01-03-2006       01-03-2016                       01-03-2010       01-03-2016                        04-03-1986       04-03-2016

      KevMic-Diving                    Robbenkoog                     Flash-Gorgone  

 

Duikcentrum KevMic-Diving en Duikvereniging Flash-Gorgone hebben iets te vieren …

U bent van harte uitgenodigd voor onze receptie
op zondag 6 maart 2016 van 14 – 17 uur
in ons duikcentrum aan de Robbenkoog 14E te Alkmaar

 

Hoe het begon …

KevMic-Diving is officieel opgericht op 1 maart 2006 in Alkmaar en ook gevestigd in Alkmaar. Het begon met een instructeursopleiding en jezelf dan verhuren als duikinstructeur. Dat is de aanleiding geweest om naar de Kamer van Koophandel (KvK) te gaan en een inschrijving als freelance duikinstructeur te gaan regelen. Helaas kon je alleen een duikvereniging of duikschool in schrijven. Dan maar als ZZP’er een duikschool inschrijven.
Daarna kwam het lastigste: een naam bedenken! Gelukkig  was er een zeer behulpzame medewerker van de KvK. Deze aardige meneer heeft mij de hele ochtend bijgestaan met uitzoeken of een naam ergens -waar dan ook ter wereld- al bestond. Uiteindelijk zegt deze meneer: “ Heb je niet toevallig kinderen waar we iets met de naam kunnen doen?” Mijn antwoord was “Ja,  ik heb twee kinderen: Kevin en Michaël.” Het resultaat is dus geworden ‘KevMic’. En wat doen we? Duiken! Maar in het Nederlands klinkt dat niet dus ‘Diving’ werd er al snel achter geplaatst.
Inmiddels is KevMic-Diving uitgegroeid tot een duikcentrum waar je voor alle duik- en EHBO-opleidingen terecht kunt.

In de periode 2008/2009 is er contact ontstaan tussen mijzelf, Edith, Helmar en Marco. Met z’n vieren hebben wij onze ideeën op tafel gelegd en zo is het gekomen dat sinds 1 maart 2010, KevMic-Diving is gevestigd op de huidige locatie aan de Robbenkoog 14E in Alkmaar.

 

Duikvereniging Flash-Gorgone is officieel opgericht op 4 maart 1986 in Bergen (NH) en inmiddels gevestigd in Alkmaar bij KevMic-Diving.
Wat begon als een groepje van een paar duikers die wel eens wat onder de waterspiegel wilden bekijken, is inmiddels uitgegroeid tot een zeer enthousiaste vereniging die kwalitatief op een redelijk niveau meedraait en regelmatig activiteiten organiseert. Flash-Gorgone is van oorsprong een NOB-duikvereniging. We hebben echter leden met duikbrevetten van diverse organisaties. We gaan tenslotte allemaal naar de waterkant om te duiken.
Ook leden zonder brevet zijn welkom. Deze leden werken lekker aan de conditie door te zwemmen tijdens de wekelijkse clubavond, of ze komen gewoon voor de gezelligheid met duikers mee.

 

Marcel

                       

Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/feestje-zoveel-jarig-bestaan/