Meer Informatie over KevMic-Diving

Overige opleidingen bij KevMic-Diving

Wij kunnen ook de medische opleidingen van DAN, EFR, NIKTA en gastouder EHBO voor je verzorgen. Een garantie voor kwaliteit, vertrouwen, veiligheid & plezier! Wij verzorgen complete duikopleidingen, van de theorielessen in het leslokaal tot en met de Open Water duiken op de mooiste duikgebieden van Nederland.

De duikvereniging Flash Gorgone

Naast het Duikcentrum KevMic-Diving bestaat er ook de Duikvereniging Flash Gorgone waar je lid van kan worden.
Kijk hier voor meer informatie over de duikvereniging Flash Gorgone.

De Nieuwsbrief van KevMic-Diving

Wanneer je dit op prijs stelt houden we je graag op de hoogte van de duikactiviteiten bij KevMic-Diving.
Geef je op via ons e-mailadres nieuwsbrief@kevmic-diving.nl om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op via onze website of e-mail naar info@kevmic-diving.nl.

We hopen je binnenkort op ons Duikcentrum te kunnen ontmoeten en onder het genot van een kop koffie over je duikopleiding te kunnen praten.

Ondanks vele berichten die dit tegenspreken is duiken één van de veiligste recreatiesporten die er op dit moment bestaan. Dit komt omdat elke zichzelf respecterende duikschool veel aandacht besteed aan veiligheid en een gedegen opleiding. Daarnaast dienen de huidige (duik)materialen aan een hoge, internationale kwaliteitseis te voldoen voordat deze gebruikt mogen worden.

Ook bij Duikcentrum KevMic-Diving schenken wij veel aandacht aan goede en gedegen opleidingen. Daarom zijn al onze opleidingen prestatiegericht. Dit wil zeggen dat, op het moment dat je slaagt voor een bepaalde opleiding, je ervan overtuigd kan zijn dat je alle kennis en vaardigheden daadwerkelijk beheerst die je voor het betreffende niveau nodig hebt. Een goede opleiding bestaat dan ook uit een theoriegedeelte, een zwembadgedeelte (of confined water gedeelte) en een buitenwatergedeelte. (confined water gedeelte, wil zeggen dat we naar een beschut buitenwatergedeelte gaan om de vaardigheden te oefenen).

In het theorie-gedeelte leer je alle kennis die je nodig heb om te begrijpen waarom bepaalde handelingen uitgevoerd dienen te worden zowel in als buiten het water. Deze kennis wordt natuurlijk ondersteund door diverse opleidingsmaterialen zoals een lesboek (dat later ook als naslagwerk kan dienen), lestabellen, enz. Dit gedeelte doen wij in het leslokaal van KevMic-Diving.

Het zwembadgedeelte wordt hoofdzakelijk bij de basisopleidingen gebruikt. Hierin oefenen we, onder veilige en gecontroleerde omstandigheden, alle nieuwe vaardigheden die noodzakelijk zijn om een verantwoordelijke en goed opgeleide duiker te worden. Natuurlijk doen we dit al gelijk van het begin af aan met de duikapparatuur die je ook in het buitenwater zal gaan gebruiken. Voor het zwembad hebben we diverse mogelijkheden.

Als laatste hebben we dan het buitenwatergedeelte. In dit deel wordt alles wat geleerd is in de theorie (en eventueel in het zwembad) daadwerkelijk uitgevoerd in echte duikomstandigheden. Hiervoor gebruiken we onder andere de Vinkeveense plassen bij Vinkeveen.

De duik specialty`s

Stilstand is achteruitgang ook bij het duiken. Daarom geeft Duikcentrum KevMic-Diving naast de basisopleidingen ook vele zogenoemde specialty opleidingen.
Een specialty opleiding is eigenlijk een duikopleiding waarin een bepaalde deelactiviteit, die je kan uitvoeren tijdens het duiken, op een zeer uitgebreide wijze wordt behandeld.
Na het volgen van een specialty opleiding kan je dan ook op een veilige en verantwoorde wijze de kennis en vaardigheden, die bij de specialty hoort, toepassen en uitvoeren.

Bij KevMic-Diving kun je elke specialty opleiding volgen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/meer-informatie-over-kevmic-diving/