Terug naar Onderhoud

Tarieven

Voor het onderhoud van al uw duikspullen

Om prettig te duiken moet een duiker op zijn materiaal kunnen vertrouwen. Laat daarom alle apparatuur regelmatig onderhouden. De vuistregel is eenmaal per jaar of als u vele tientallen duiken per jaar maakt om de 50 duiken. Onderhoud van duikapparatuur is een secuur werk. Wij hebben hiervoor de juiste opleiding, ervaring, onderdelen en gereedschap.

 

Ademautomaat

Bij het servicen van een automatenset halen we alles uit elkaar om de onderdelen ultrasoon te reinigen. We vervangen de O-ringen en de andere voorgeschreven onderdelen. Na het afstellen, controleren we de automaat op lekkage. Gemiddeld bent u uw automaat bij een servicebeurt twee tot drie weken kwijt. Wees dus op tijd, zeker als u op vakantie gaat. U kunt natuurlijk ook in de tussentijd een automaat bij ons huren.

De prijs van de servicebeurt is inclusief onderhoudsset, ultrasoon reinigen van metalen onderdelen, reinigen van plastic onderdelen, afstellen van de automaat en indien nodig vervanging van de swivel in de console.

Maar exclusief de te vervangen onderdelen die buiten de standaard onderhoudsset van vallen. Dit kunnen bijvoorbeeld nieuwe midden druk slangen zijn, als die aan vervanging toe zijn. Hierover krijgt u tijdig bericht, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 

Ademautomaten Prijs
Complete automatenset service € 94,95
Eerste trap met tweede trap service € 62,50
Afstellen Octopus of tweede trap los € 14,95
Console / Swivel vervangen €    9,95

 Alle boven genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

 

Trimvesten

Bij trimvesten maken we de inflator, en ventielen schoon en vervangen we de nodige onderdelen. Verder controleren we het vest op lekkage en op slijtage aan de sluitingen. Daarnaast spoelen wij het vest aan de binnenkant met BC-life. We raden u aan om zelf de binnenkant van het vest regelmatig te behandelen met BC-life om de levensduur te verlengen.

Vesten uitgerust met Air2 behandelen wij als trimvest met octopus. Hier zit dus een meerprijs aan vast, namelijk de prijs die we rekenen voor een servicebeurt aan een octopus.

Geïntegreerde vesten zoals de HUB en de Airtrim hebben ook een meerprijs.

Tenzij er onderdelen besteld moeten worden, bent u gemiddeld uw trimvest een paar dagen kwijt.

 

Trimvesten Prijs
Trimvest € 32,50
Trimvest met Air2 € 44,95
HUB € 65,50

 Alle boven genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

 

Computers en horloges

Een batterijwissel voor een Suunto computer kunnen we doen terwijl u wacht, mits de batterij en de batterij kits voorradig zijn. Dit geldt ook voor Cressi’s en Apeks computers. Andere types sturen we op naar de leverancier.

Batterijen van horloges laten we vervangen bij een erkende horlogemaker. Dit omdat de meeste horloges afgeperst moeten worden.

Voor het afpersen en voor de batterij kit worden extra kosten in rekening gebracht, dit zit niet bij de batterij wissel.

Zodra een horloge of computer opgestuurd moet worden, bent u deze gemiddeld zo’n twee a drie weken kwijt.  Bij Uwatec kan dit oplopen tot een maand of meer. Houd hier rekening mee. Houd er dan ook rekening mee dat er nog verzendkosten bij komen.

 

Computers en horloges Prijs Vanaf
Suunto duikcomputers € 39,95
Cressi, Apeks € 39,95
Duikhorloge € 39,95
Citizen  (vanaf ivm opsturen) € 39,95
Uwatec (vanaf ivm opsturen) € 39,95

Alle boven genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

 

Pakken

Reparaties aan pakken – zoals seals vervangen, stukken innemen en naden plakken, laten we doen door een gespecialiseerd atelier.

Behandel kleine beschadigingen zelf met Aqua sure om grotere scheuren te voorkomen.

Als u een droogpak hebt, denk er dan aan om de ventielen te laten servicen en wees zuinig op de rits. Behandel deze met de juiste wax.

Het schoonmaken van pakken kan u gemakkelijk zelf doen met Wetsuit Shampoo en Myrazyme Conditioner. Uiteraard te koop bij KevMic-Diving.

In verband met de vele mogelijkheden zijn de prijzen alleen op aanvraag beschikbaar. Mail of bel met uw vraag of probleem.

 

Duikflessen

Bij een jaarlijkse visuele inspectie halen we de kraan van de fles, maken deze schoon en vervangen we alle o-ringen en eventueel andere onderdelen die aan vervanging toe zijn. Ook controleren we de binnenkant van de fles op roestvorming, vocht en andere vervuiling. We bekijken daarnaast de buitenkant op roestvorming, vooral onder de flesvoet.

Bij onregelmatigheden zullen we u adviseren om een hydrostatische keuring te laten doen.

De hydrostatische keuring is in Nederland verplicht om de vijf jaar. De keuringsdatum vindt u op de hals van de fles. De keurder van het stoomwezen controleert uw fles op drukbestendigheid, roest en vervuiling.

Zit er aan de buitenkant van uw fles te veel roest, dan is het tijd om de buitenkant te laten stralen en spuiten.

Het spuiten gebeurt met een verf die zeewater bestendig is en er komen drie lagen op. (grondverf, verf, blanke lak)

 

Alle soorten Flessen Prijs
Hydrostatische keuring Staal

Hydrostatische keuring Composiet / Aluminium fles

€ 42,50

€ 51,50

Stralen binnenkant fles € 14,95
Schoonmaken kraan € 14,50
02 service kraan € 29,95
Visuele inspectie fles (excl. luchtvulling) € 14,95
Stralen en spuiten buitenkant fles in kleur € 47,50

Alle boven genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/onderhoud/tarieven-en-voorwaarden/