PADI Rescue Diver

Van de Rescue Diver opleiding proberen we bij KevMic-Diving altijd wat speciaals te maken. 1 of 2 keer per seizoen, midden in de zomer gaan we met een groep van 4 – 8 rescue duikers op pad. Op verschillende duikstekken oefenen we met bijvoorbeeld het benaderen van duikers (of zwemmers) die aan de oppervlakte in paniek zijn. Zodra je te dicht bij komt zullen ze op je proberen te klimmen, dus je moet goed opletten hoe je dit aanpakt. Ook de onderwater fotograaf die al een kwartier doodstil op de bodem ligt te wachten op een zoetwater kreeftje dat uit z’n holletje kruipt zal het je niet in dank afnemen als jij hem naar de oppervlakte sleept omdat je dacht dat ie bewusteloos was. Natuurlijk oefenen we ook grotere zoekacties met meerdere buddyparen, en misschien wel meerdere slachtoffers. Dit is naast gezelligheid de belangrijkste reden dat we maar 1x of 2x per seizoen de Rescue Diver geven. We willen graag een grotere groep. Door dit ook nog eens in de zomer te doen, is het water lekker warm en kun je tussen scenario’s door relaxen en bijv. picknicken.

Voordat je mag starten met de Rescue Diver cursus die je te beschikken over een geldig reanimatiecertificaat (bijvoorbeeld Emergency First Response, niet ouder dan 24 maanden). Verder moet je tenminste Advanced Open Water diver gebreveteerd zijn, beschikken over goede controle over je drijfvermogen en recente ervaring met duiken in Nederlands duikwater. Tijdens de Resque duiken moet je je kunnen concentreren op je duikomgeving en andere duikers, en niet teveel meer bezig zijn met je eigen duikuitrusting en drijfvermogen.

Heb je interesse, meld je dan snel aan door te mailen of te bellen, Dit verplicht je nog tot niets, maar we kunnen wel rekening houden met jouw vakantieschema en wensen.

Rescue Diver

Duur: 1 avond theorie, 1 opfrisavond zwembad en 2 buiten duiken

Prijs: 350,- inclusief duikuitrusting

Prijs: 285,- bij gebruik eigen duikuitrusting.

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/padi-rescue-diver/