PSDA Night Diver

Wanneer het duister intreedt, wordt het duiken alleen maar mooier en leuker. ’s Nachts zijn er nog vele vissoorten die je overdag niet ziet.

Om hiervan te kunnen genieten heeft de (PSDA) Professional Sport Diving Association de specialisatie Night diver ontwikkeld. In deze opleiding leer je welke middelen en technieken er nodig zijn om veilige een nachtduik te kunnen maken. Na het met goed gevolg deze opleiding te hebben afgerond, ben je in het bezit van het brevet “Night-diver” , en stelt jou in staat om nog meer plezier te beleven van je hobby.

De PSDA opleiding “Night diver” bestaat uit Twee modules:

Theoriemodule:

De theorie is net als alle andere opleidingen van de PSDA online via de PSDA-ACADEMY te volgen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn de veranderde omgeving, en zeker niet onbelangrijk, de werking en onderhoud van de duiklamp. Tevens brengt nachtduiken zijn specifieke gevaren met zich mee. Dit wordt ook in de theorie behandeld. Belangrijk is dat je leert je aan de regels te houden die voor het nachtduiken gelden.

De praktijk module:

Tijdens de praktijkmodule gaat je daadwerkelijk duiken met verminderd zicht onder begeleiding van een PSDA Specialty instructeur Night diver. Hier wordt dan de theorie in praktijk gebracht.

Vereisten:

• In het bezit van het PSDA brevet ‘Scuba diver’ of een equivalent;

•12 jaar;

•Goedgekeurde medische verklaring;

•Ondertekende verklaring van begrip.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/psda-night-diver/