PSDA open water opleiding

Je wilt zelfstandig duiken, en genieten van al het mooie onder water en niet alleen onder begeleiding van een ervaren Dive-leader of instructeur duiken, dan is de Professional Scuba Diving Association (PSDA) Open water diver de opleiding voor jou.

De Open water diver voldoet aan de eisen die gesteld zijn in de EN 14153-2 norm ‘Level 2.

Aan de opleiding Open water diver zijn de eisen hoger gesteld als de Scuba diver. Zo wordt er in deze opleiding wel veel aandacht besteed aan navigatie en de recreatieve sport duiktabellen, waardoor je zelfstandig mag duiken met een andere duiker die minimaal gebrevetteerd is als (PSDA) Open water diver of een equivalent.

De PSDA opleiding “Open water diver” bestaat uit de volgende blokken:

Theorie:

In dit deel wordt je geleerd wat duikapparatuur is, en kom je te weten wat de natuurkundige wetten van invloed hebben op het lichaam tijdens het duiken. Ook veiligheid aspecten en internationale afspraken komen ruim aan bod in de theorie. Tevens wordt in opleiding ruim aandacht besteed aan navigatie en de PSDA recreatieve sportduiktabel.

Praktijk zwembad:

Na dat je met voldoende resultaat het Theorieblok hebt afgerond, start je voor je praktijk in het zwembad of beschut buitenwater. Tijdens deze eerste deel van je praktijk ga je leren hoe de duikapparatuur werkt en hoe je deze moet gebruiken. Ook wordt in deze praktijkmodule je diverse skills aangeleerd die noodzakelijk zijn om veilig te kunnen duiken.

Praktijk buitenwater:

In deze module ga je alles wat je geleerd hebt in het zwembad,in het buitenwater toepassen, en zal je tevens aan de hand van je duiktabellen je buitenwaterduiken gaan plannen. Naast de skills zal je ook veel opdrachten krijgen om het navigeren tijdens het duiken te leren, dit gebeurt op een plezierige manier zodat het een tour of pleasure is, en op deze manier al geniet van de nieuwe omgeving waarin jij je bevindt.

Eisen om te beginnen met de opleiding:

1. 14 jaar;

2. Aantoonbare zwemvaardigheid;

3. Goedgekeurde medische verklaring;

4. Ondertekende verklaring van begrip.

 

Bevoegdheden van een Open water diver:

• Geen decompressieduiken met ademluchtapparatuur

• Duiken tot een maximale duikdiepte van 20 meter

• Duiken met een andere PSDA Openwater diver en hoger, of een equivalent.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/psda-open-water-opleiding/