PSDA Turtle Ranger

Je wilt leren duiken, maar je bent 8 jaar en maximaal 14 jaar. Je mag dan alleen duiken onder begeleiding van een ervaren PSDA Dive-leader of instructeur?

Dan is de Professional Sport Diving Association (PSDA) Turtle Ranger de opleiding voor jou. De Turtle Ranger voldoet aan de eisen die gesteld zijn.

De PSDA opleiding “Turtle Ranger” bestaat uit de volgende blokken:

Theorie:

In dit deel van de Turtle Ranger wordt je geleerd hoe je om moet gaan met je duik apparatuur, zodat jij als Turtle Ranger duiker veilig onder water kan gaan. Ook leren we met onze handen praten onder water.

Praktijk zwembad:

Als je goed de dingen weet die je in je theorie geleerd hebt dan mag je het zwembad in, en met je duik apparatuur gaan duiken samen met je duik instructeur. Dan ga je pas goed leren hoe je duik apparatuur werkt en hoe je het moet gaan gebruiken.

Praktijk buitenwater:

Met wat je allemaal nu in het zwembad geleerd hebt, mag je samen met de duik leraar in het buitenwater gaan duiken. Spannend he. Dan ga je net als de grote mensen al de dingen bekijken die je met duiken kan gaan tegen komen. Dat zijn bijvoorbeeld visjes of zelfs hele grote vissen. Misschien ook wel een schildpad of nog vele andere mooie dieren. Je gaat dan niet dieper dan dat je in het zwembad bent geweest.

 

Eisen om te beginnen met je Turtle Opleiding:

1. Je moet 8 jaar oud zijn;
2. Je moet laten zien dat je kan zwemmen;
3. Een handtekening van Papa of Mama dat je mag gaan duiken.


Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/psda-turtle-ranger/