Wosd Upgrade van duiker DL1 naar DL2

Upgrade van duiker onder toezicht naar zelfstandig duiker

Wat houdt deze WOSD upgrade cursus DL1 naar DL2 in?

Het upgradeprogramma van de WOSD opleiding “Duiker onder toezicht” (DL1) naar “Zelfstandig duiker” (DL2) is speciaal ontwikkeld voor de DL1 duiker, die nu een stap verder wil en de onderwaterwereld onafhankelijk wil gaan verkennen. Je kunt samen met een buddy die ook een zelfstandig duiker (=Padi open water diver) of hoger is, de mooie plekken van de onderwaterwereld gaan bekijken zonder begeleiding van een ervaren duikleider/Padi divemaster.

Doel van de cursus: Je leert de WOSD duikplanner te gebruiken, zodat je in staat bent om tijdens het recreatieve scuba duiken zelfstandig de tijd- en dieptelimieten in acht te nemen. Daarnaast leer je hoe je de duikapparatuur moet inspecteren en onderhouden. Ook leer je, samen met je duikinstructeur, in een zwembad enkele aanvullende vaardigheden en zullen enkele bekende vaardigheden opnieuw geoefend worden. Je leert extra navigatievaardigheden en je leert wat dieper te duiken, dan dat je bevoegd was met het WOSD DL1 brevet.

Tijdens de buitenwater oefeningen laat je zien, dat je in staat bent om het geleerde in de praktijk uit te voeren. Samen met je duikinstructeur doorloop je alle oefeningen nog een keer door, ervaar je de vrijheid van het gewichtsloos zijn en ga je genieten van die adembenemende onderwaterwereld.

NB. Omdat er aan de Zelfstandig Duiker (DL2) meer eisen gesteld worden aan de kennis en vaardigheden als bij de Duiker onder toezicht (DL1), is in deze opleiding dus aanvullende theoretische kennis en praktische vaardigheden toegevoegd.

Het gebruik van een “eigen” masker, snorkel en vinnen voor in het zwembad is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Als cursist kun je gebruik maken van de speciale cursisten aanbieding van Duikcentrum KevMic-Diving!

Het cursusgeld bedraagt € 250,=.

Niet inbegrepen: Luxe lespakket t.w.v. € 50,= bestaande uit lesboek, tabel, (les-DVD) en logboek

Minimum eisen:

Minimum leeftijd 12 jaar

Aantoonbare zwemvaardigheid

Goedgekeurde medische verklaring

Ondertekende verklaring van begrip

WOSD brevet “Duiker onder toezicht 1” (DL1)

Inhoud cursuspakket:

Ongeveer 4 theorielessen (gratis extra indien nodig)

Ongeveer 4 zwembadpraktijklessen (gratis extra indien nodig)

Persluchttrainingen en snorkellessen

Herhalingslessen

Zwembad- en buitenwaterlessen (aantal naar behoefte)

Inbegrepen zijn:

Gebruik van volledige duikuitrusting

Alle benodigde ademluchtvullingen

Toegang zwembad

Kosten voor brevettering en theorie-examen

Logboekvulling

Les DVD en inlogcode D-learning

Bevoegdheden:

• Maximum duikdiepte 20 meter;

• Duiken met een andere ‘Zelfstandig duiker of Padi open water diver’ of hoger, ten minste één van de twee meerderjarig.

 

Opgeven? Vul het  inschrijfformulier in.

Vragen? Neem contact met ons op: opleidingen@kevmic-diving.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/upgrade-van-duiker-onder-toezicht-dl1-naar-zelfstandig-duiker-dl2/