Wosd Duiker onder toezicht DL1

Duiker onder toezicht (DL1)

Wat houdt de cursus “Duiker onder toezicht” (DL1) in?

De WOSD opleiding Duiker onder toezicht (DL1) is de perfecte opleiding voor de beginnende duiker, die geen zin heeft om de onderwaterwereld onafhankelijk te gaan verkennen. Hij of zij wil geen tijd verliezen en direct, bijvoorbeeld tijdens de vakantie, de mooie plekken bekijken onder begeleiding van een ervaren duikleider of Padi Divemaster.

Doel van de cursus: Je leert hoe de duikapparatuur functioneert en welke eisen er aan de duikapparatuur gesteld worden. Daarnaast leer je hoe je lichaam reageert op de onderwateromgeving. Ook wordt de veiligheid aan de waterkant en onderwater uitgebreid behandeld. Je gaat samen met je duikinstructeur, in een zwembad leren hoe je om moet gaan met je duikapparatuur en hoe je je dient te gedragen in de onderwaterwereld. Daarna, laat je in het buitenwater zien dat je in staat bent om het geleerde allemaal in de praktijk uit te voeren. Samen met je duikinstructeur doorloop je, in het buitenwater, alle oefeningen nog een keer en ervaar je de vrijheid van het gewichtsloos zijn en ga je genieten van die adembenemende onderwaterwereld.

NB. Daar deze duiker continu onder begeleiding van een professional duikt, worden er minder eisen gesteld aan de kennis. Vooral het theoretische deel is een stuk minder. De professionele duikleider zorgt er namelijk voor dat de ‘Duiker onder toezicht’ binnen de limieten blijft van het veilig duiken.

Het gebruik van een “eigen” masker, snorkel en vinnen voor in het zwembad is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Als cursist kun je gebruik maken van onze speciale cursistenaanbieding!

Het cursusgeld bedraagt € 249,=.

Minimum eisen:

Minimum leeftijd 12 jaar

Aantoonbare zwemvaardigheid

Goedgekeurde medische verklaring

Ondertekende verklaring van begrip

Inhoud cursuspakket:

Ongeveer 3 theorielessen

Ongeveer 3 zwembadpraktijklessen

Persluchttrainingen en snorkellessen

Herhalingslessen

Zwembad- en buitenwaterlessen (aantal naar behoefte)

 

Inbegrepen zijn:

Gebruik van volledige, moderne duikuitrusting

Alle benodigde ademluchtvullingen

Toegang zwembad

Kosten voor brevettering en theorie-examen

Logboekvulling, lespakket, inlogcode D-learning

Bevoegdheden:

• Maximum duikdiepte 12 meter;

• Duiken onder direct toezicht van een Duikleider of hoger;

• Een duikleider mag niet meer dan vier ‘Duikers onder toezicht’ begeleiden.

 

Voor WOSD “Duikers onder toezicht” heeft KevMic-Diving  een speciaal “upgrade” programma naar het niveau Zelfstandig duiker (DL2).

 

Opgeven? Vul het  inschrijfformulier in.

Vragen? Neem contact met ons op: opleidingen@kevmic-diving.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/wosd-duiker-onder-toezicht-dl1/