Wosd Zelfstandig Duiker (DL2)

Zelfstandig Duiker (DL2)

Wat houdt de cursus cursus “Zelfstandig Duiker (DL2)” in?

De WOSD opleiding “Zelfstandig duiker” is de volledige duikopleiding voor de beginnende duiker, die de onderwaterwereld onafhankelijk wil gaan verkennen. Je kunt samen met een buddy die ook een zelfstandig duiker is (Padi open water diver) of hoger is, de mooie plekken van de onderwaterwereld gaan bekijken. Zonder begeleiding van een ervaren duikleider/Padi divemaster.

Doel van de cursus: Je leert hoe de duikapparatuur functioneert en welke eisen er aan de duikapparatuur gesteld worden. Daarnaast leer je hoe je lichaam reageert op de onderwateromgeving en welke tijd- en dieptelimieten je tijdens het recreatieve scuba duiken in acht moet nemen. Ook wordt de veiligheid onderwater en aan de waterkant uitgebreid behandeld. Je gaat, samen met je duikinstructeur, in een zwembad leren hoe je om moet gaan met je duikapparatuur en hoe je je dient te gedragen in de onderwaterwereld.

Later, tijdens de buitenwater oefeningen, laat je zien dat je in staat bent om het geleerde in de praktijk uit te voeren. Samen met je duikinstructeur doorloop je, in het buitenwater, alle oefeningen nog een keer door, ervaar je de vrijheid van het gewichtsloos zijn en ga je genieten van die adembenemende onderwaterwereld.

Omdat hierdoor meer eisen gesteld worden aan de kennis als bij de “Duiker onder toezicht” is het theoretische deel uitgebreider. De “Zelfstandig duiker” dient namelijk zelf zijn duiklimieten te kunnen berekenen en in de gaten te houden.

Het gebruik van een “eigen” masker, snorkel en vinnen voor in het zwembad is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Als cursist kun je gebruik maken van onze speciale cursistenaanbieding!

Het cursusgeld bedraagt € 349,=.

Minimum eisen:

Minimum leeftijd 12 jaar

Aantoonbare zwemvaardigheid

Goedgekeurde medische verklaring

Ondertekende verklaring van begrip

Inhoud cursuspakket:

Ongeveer 7 theorielessen (gratis 1 extra indien nodig)

Ongeveer 7 zwembad en praktijklessen (gratis 1 extra indien nodig)

Ademluchttrainingen en snorkellessen

Herhalingslessen

Zwembad- en buitenwaterlessen (aantal naar behoefte)

Inbegrepen zijn:

Gebruik van volledige duikuitrusting

Alle benodigde persluchtvullingen

Toegang zwembad

Kosten voor brevettering en theorie-examen

Logboekvulling

Luxe lespakket t.w.v. € 50,= bestaande uit lesboek, tabel, les-DVD en logboek

Inlogcode D-learning

Bevoegdheden:

• Maximum duikdiepte 20 meter;

• Duiken met een andere ‘Zelfstandig duiker of Padi open water diver’ of hoger, ten minste één van de twee meerderjarig.

 

NB. Voor WOSD duikers met het niveau DL1 (Duiker onder toezicht) heeft KevMic-Diving  een speciaal “upgrade” programma naar niveau DL2 (Zelfstandig duiker).

 

Opgeven? Vul het  inschrijfformulier in.

Vragen? Neem contact met ons op: opleidingen@kevmic-diving.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/wosd-zelfstandig-duiker-dl2/