Nikta AED (Automated External Defibrillator) gebruiker

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft in april 2002 opdracht gegeven via een Algemene Maatregel van Bestuur de Wet BIG zodanig te wijzigen dat het gebruik van de AED door niet-professionele hulpverleners is toegestaan. Hiermee is de mogelijkheid geschapen dat iedereen na een korte training een AED mag hanteren. Toonaangevende internationale organisaties zoals de American Heart Association (AHA) en de Europese Reanimatie Raad (ERC) raden met klem aan deze defibrillatoren zoveel mogelijk in te zetten en niet-professionele hulpverleners te trainen in het gebruik ervan.

De Nederlandse Reanimatieraad – gedragen door onder meer de Nederlandse Hartstichting, Het Oranje Kruis, het Nederlandse Rode Kruis en Vereniging van Artsen – volgt de wereldwijde opvatting onder deskundigen dat het gebruik van de AED bevorderd moet worden. De Nederlandse Reanimatieraad is van mening dat vele levens gered zullen worden door het gebruik van de AED.

Vroegtijdige reanimatie (beademing en hartmassage) samen met defibrillatie kan het verschil uitmaken tussen leven en dood. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen leert reanimeren en defibrilleren.

Om u of uw medewerker de deskundigheid te leveren die noodzakelijk is ter uitvoering van de wet, verzorgen wij een NIBHV erkende opleiding “Gebruiker AED” die zich conformeert aan de hiervoor geldende eisen.

Deze opleiding wordt verzorgd door een gecertificeerde instructeur.

Inhoud van de opleiding

In deze opleiding komt aan de orde hoe en wanneer de Externe Defibrillator (AED) moet worden gebruikt. Met dit apparaat kan in bepaalde gevallen een schok (stroomstoot) worden toegediend aan iemand die getroffen is door een circulatiestilstand.

De cursist leert in de opleiding medische vaardigheden aan waarmee hij of zij de vitale levensfuncties van een slachtoffer kan controleren en veilig kan stellen. Zowel de reanimatievaardigheden als het deskundig en verantwoord defibrilleren via een AED wordt getraind.

De opleiding wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen.

Na het met goed gevolg afsluiten van het examen ontvangt de cursist een AED-certificaat. Bij de AED-trainingen wordt gebruik gemaakt van een AED-trainer en oefenpoppen.

Duur van de opleiding

De opleiding neemt in totaal drie uur in beslag. Deze opleiding wordt hoofdzakelijk gegeven in een halve dag.

Tijden

De dagopleiding duurt van 08.30 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 16.30 uur.

De avondopleiding duurt van 19.00 tot 22.30 uur.

In overleg zijn ook andere lestijden mogelijk.

Toelatingseisen

De cursist dient de basale reanimatie (beademen en hartmassage) te beheersen. Dit betekent dat de cursist in het bezit moet zijn van een geldig reanimatie-certificaat of een geldig EHBO-diploma of BHV-certificaat, waarbij reanimatie onderdeel uitmaakt van de opleiding.

Het gebruik van de AED is een aanvulling op de basale reanimatie. Het is dus niet zo dat de AED de basale reanimatie vervangt.

Groepsgrootte

Gezien de praktische aard van de opleiding is het maximale aantal cursisten acht. Op deze manier kunnen wij de cursisten voldoende persoonlijke begeleiding geven. Het minimale aantal cursisten om de opleiding te starten is twee. Door onze planning zal uw aanmelding zo efficiënt mogelijk worden ingepland bij andere cursisten.

Diploma/certificaat

De cursist ontvangt het diploma bij een voldoende beoordeling van het examen. Dit diploma wordt afgegeven door KevMic-Diving.

Geldigheid diploma/certificaat

Het diploma/certificaat is één jaar geldig. Na één jaar vervalt het diploma / certificaat geheel. Men dient jaarlijks een herhalingsopleiding te volgen. Klik hier voor informatie over deze opleiding.

Opleidingskosten

De kosten van de opleiding zijn € 89,-

Genoemde prijzen inclusief BTW.

Inbegrepen

Tijdens de opleidingen zijn de volgende zaken inbegrepen:

Niet inbegrepen

Locatie

De opleiding wordt in hoofdzaak gegeven in ons eigen opleidingscentrum te Alkmaar.
Vanaf een groepsgrootte van tien cursisten, bestaat de mogelijkheid de opleiding op locatie te volgen.
Neem hiervoor contact op met onze planning telefoonnummer 06 – 13 040 303.

 Route

Voor een routebeschrijving naar ons opleidingscentrum KevMic-Diving te Alkmaar. klikt u hier.

Opleidingsvoorwaarden

Om onze opleidingsvoorwaarden te downloaden klikt u hier.

Aanmelden

Om uzelf of een collega aan te melden voor een opleiding klikt u hier.