Padi Nachtduiken Specialty

Nachtduiken

Wat houdt de PADI Specialty Nachtduiken in?

Nachtduiken is veel meer dan alleen duiken met beperkt zicht. De PADI Specialty Nachtduiken gaat in op alle aspecten van het nachtduiken, zodat je zelf veilig kunt nachtduiken.

De zon gaat onder en je trekt je duikuitrusting aan. Je geniet nog even van de zonsondergang, zet je masker op en doet automaat in de mond. Je ademt diep in en gaat de onderwaternacht in. In het licht van je duiklamp lijkt het net of alles tot leven komt. Was ik hier al vaker geweest? Duiken op zich is al een geweldige ervaring, nachtduiken is een extra toevoeging daarop. De onderwaterwereld verandert gedurende de nacht. Er is met nachtduiken beperkt zicht, maar toch zie je vaak meer dan bij een dagduik. Immers, je zwemt rustiger, je kijkt nauwkeuriger en het zicht is beperkt tot daar waar je lamp schijnt.

Je kunt de opwinding en sensatie en het avontuur van nachtduiken meemaken als je de specialty PADI Nachtduiken  afrondt. Je leert over de planning en uitrusting van nachtduiken en hoe je ’s nachts navigeert. Je oefent dit in drie nachtduiken.

Nachtduiken is een vast onderdeel van de PADI advanced open water cursus, maar deze specialty is zeker de moeite waard. De nachtduik in de advanced cursus is slechts een introductie. Naar het oordeel van onze instructeur kan de nachtduik uit het PADI advances cursus worden meegeteld bij de brevetteringsvereisten van deze specialty.

KevMic-Diving  adviseert dat je al je eigen duikuitrusting hebt, omdat je duikvaardigheden beter worden als je je eigen spullen goed kent. Mocht dat nog niet lukken, dan is de huurprijs voor een duikuitrusting voor de complete cursusduur ongeveer € 75,-.

Het cursusgeld voor deze specialty bedraagt € 149,= incl cursuslespakket.

NB. Brevettering telt mee voor het PADI Master Scuba Diver brevet

De minimum eisen voor deelname zijn: PADI Open Water Diver, junior Open Water Diver, of een kwalificerend brevet van een andere organisatie, minimaal 12 jaar, aantoonbare zwemvaardigheid, goedgekeurde medische verklaring en een ondertekende verklaring van begrip.

Inbegrepen zijn:

Theorielessen en drie nachtduiken in buitenwater

Alle specialty-specifieke uitrustingsstukken die je nodig hebt naast je standaard uitrusting

Alle benodigde ademluchtvullingen

Toegang duiklocatie

Kosten voor brevettering en theorie-examen

Logboekvulling, lespakket en inlogcode E-learning

 

Opgeven? Vul het  inschrijfformulier in.

Vragen? Neem contact met ons op: opleidingen@kevmic-diving.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/nacht-duiken-specialty/