Padi Open Water Cursus

Met dit brevet mag je wereldwijd duiken en duikuitrusting kopen en huren.

In het zwembad leer je in een gecontroleerde omgeving alle vaardigheden die nodig zijn om straks veilig het buitenwater in te gaan. Inbegrepen in de cursus prijs is een full colour cursusboek en/of E-learning en Recreational Dive Planner (tabel) theorie-examen een dvd een logboek en de brevetteringskosten.

Tijdens de buitenwater duiken demonstreer je een aantal vaardigheden die je in het zwembad hebt geleerd aan de instructeur. Verder is er veel tijd om de boeiende onderwater omgeving te verkennen, zo ligt in de Vinkeveense Plassen bijvoorbeeld een heus onderwater parcours.

Omdat we over de Open Water Diver opleiding de meeste vragen krijgen, hier nog wat extra uitleg:

We hebben 4 a 5 theorie woensdagavonden, we maken 4 a 5 zwembad duiken op vrijdagavond en we behandelen de 5 theoriemodules en het theorie-examen. Voor de buiten duiken spreken we 2 dagen af met jou of met de groep.

Iedere dag maken we twee duiken. De groepsgrootte is 4-8 personen maximaal. Bij een kleinere groep spreken we van privé les. Tarieven voor privè les (1op1) zijn op aanvraag. De theorie is voor het grootste deel zelfstudie. Per zwembadavond moet je rekenen op 2-3 uur voorbereiding (boek lezen en/of E-learning, dvd kijken en vragen maken). Iedere cursusavond besteden we ongeveer 2 uur aan het bespreken van de vragen en het toelichten van de specifieke duikgewoontes en technieken zoals die in Nederland en op de veelbezochte vakantiebestemmingen gebruikt worden.

Het boek is hier te algemeen in omdat het wereldwijd gebruikt wordt. Aan het einde van iedere theoriesessie maak je een klein testje.

Het is ook mogelijk om de zwembad duiken en theorie in Nederland te doen, en de buiten duiken op je vakantiebestemming te maken. In dit geval spreken we van een referral.

De kosten voor deze optie zijn € 309,-

Wij kunnen ook korte vakantie’ s in combinatie met de buitenwater duiken aanbieden, informeer bij de instructeur naar de mogelijkheden.

Open Water Diver

Duur: 4 of 5 zwembad en theorie avonden van 2 uur en 4 buiten duiken verdeeld over 2 dagen.

Prijs: € 399,-

Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/padi-open-water-cursus/