PSDA Scuba Diver

Je wilt leren duiken, maar alleen onder begeleiding van een ervaren Dive-leader of instructeur?

Dan is de Professional Sport Diving Association (PSDA) Scuba diver de opleiding voor jou. De Scuba diver voldoet aan de eisen die gesteld zijn in de EN 14153-1 norm ‘Level 1.

 

Aan de opleiding Scuba diver zijn lagere eisen gesteld als de Open water diver. Zo wordt er in deze opleiding geen aandacht besteed aan navigatie, waardoor je alleen mag duiken onder begeleiding van een ervaren Dive-leader

De PSDA opleiding “Scuba diver” bestaat uit de volgende blokken:

Theorie:

In dit deel wordt je geleerd wat duikapparatuur is, en kom je te weten wat de invloed van de natuurkundige wetten is op het lichaam tijdens het duiken. Ook veiligheid aspecten en internationale afspraken komen ruim aan bod in de theorie.

Praktijk zwembad:

Na dat je met voldoende resultaat het Theorieblok hebt afgerond, start je voor je praktijk in het zwembad of beschut buitenwater. Tijdens deze eerste deel van je praktijk ga je leren hoe de duikapparatuur werkt en hoe je deze moet gebruiken. Ook wordt in deze praktijkmodule je diverse skills aangeleerd die noodzakelijk zijn om veilig te kunnen duiken.

Praktijk buitenwater:

In deze module ga je alles wat je geleerd hebt in het zwembad,in het buitenwater toepassen en zal je tevens aan het eind van je skills een tour of pleasure maken om je op deze manier kennis te laten maken met de nieuwe omgeving.

Eisten om te beginnen met de opleiding:

1. 12 jaar;

2. Aantoonbare zwemvaardigheid;

3. Goedgekeurde medische verklaring;

4. Ondertekende verklaring van begrip.

Bevoegdheden van een Scuba diver:

1. Geen decompressieduiken met ademluchtapparatuur;

2. Maximum duikdiepte: 12 meter;

3. Alleen maar duiken onder direct toezicht van een ervaren Dive-leader of Instructeur

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://kevmic-diving.nl/psda-scuba-diver/